Adri's homepage

   
     

 

Home

NK Scheveningen

Na een lang weekend wachten op het strand, was er uiteindelijk voldoende wind voor een geldige race. Op maandagochtend werden 2 races gevaren met een mooi stabiel windje uit het noord oosten. De boven boei lag 150 meter uit de kant,net voor het Kurhaus, waardoor veel badgasten de race goed hebben kunnen volgen. Na een back to back start, begon de wind erg instabiel te worden en is besloten om de deelnemers op de kant te houden. Gedurende de dag begon de wind te draaien en nam stevig toe uit een Noord Westerlijke richting. Doordat de wedstrijdcrew de baan snel wist de verleggen, is er strak om 16.00 uur wederom gestart met een back to back. De wind bleef gelukkig stabiel met een constante 16 knopen wind. Tijdens dit eerste weekend is gebleken dat Dennis Littel erg hongerig is voor z'n 4e overall titel. Bij de eerste start, was Dennis zo gretig dat hij als enige 4 sec vals startte. Dennis heeft in deze race laten zien dat hij de te kloppen man is, aangezien hij netjes teruggevaren is, opnieuw is gaan starten, achteraan gesloten is, en vervolgens na 2 volle rondes als 2e wist binnen te komen. De overige 3 race heeft dennis met overmacht gewonnen.

Op zaterdag is er amper gevaren, aagezien de wind het simpelweg niet toeliet. Het was fantastisch strand/zomer weer. Er stonde dikke files rondom Scheveningen en op de boulevard. Iedereen heeft lekker in het zonnetje gelegen en z'n tijd genomen voor de inschrijving. Op zondag begonnen we met hetzelfde verhaal, alleen trok de wind aan met harde vlagen, waardoor de organisatie besloten heeft om een lange fun 8 baan erin te leggen. We zijn erg vereerd dat we hebben mogen aanhaken met de North Sea Regatta en wilden graagn beelden en actie laten zien aan de hoofd organisatie. Gezien het lekkere weer en de drang om lekker te varen heeft iedereen mee gevaren. Uiteindelijk werd het een mooie slalom op formula materiaal vlak voor de kant voor alle badgasten. Gedurende de middag trok de wind nog meer aan, waardoor de organisatie besloot om er een officieel course in te gooien. Na een aantal pogingen starten, bleek de wind niet voldoende om er een geldige race van te maken.

Het avond programma was vanaf vrijdag avond ruim gevuld voor de liefhebber. Aangezien alle deelnemers een bandje kregen en een parkeerkaart voor het evenementen terrein van de NSR, kon iedereen gratis naar binnen. Iedere avond konden de deelnemers voor een hapje en een drankje terecht op het terrein achter de oude haven. Zaterdagavond ging het feest door met een replica van de Blues Brothers en hebben mensen gebruik gemaakt van Crazy Piano's. Zondagavond trad Alain Clark op het NSR terrein op, die menig surfer met de voetjes van de vloer wist te krijgen. Op maandag is er een filmploeg bij de race aanwezig geweest en dit filmpje is te zien op de volgende link:

North Sea Regatta Windsurf film - Maandag 11 Mei 2008

Zowel de geluiden bij de deelnemers als bij de crew en organisatie is lovend. Laten we Scheveningen weer vast in onze agenda zetten voor volgend jaar Pinkster! Op naar het laaste weekend van Juni op de Grevelingendam.

Einduitslag:

1. Dennis Littel - 3 punten
2. Adri Keet - 5 punten
3. Adriaan van Rijsselberghe - 8 punten

Jeugd:
1. Teade de Jong - 3 punten
2. Kai van Berlo - 6 punten
3. Mark Jansen - 9 punten


Uitslagen>

Nextup: BK Grevelingen>

   
           
     
     
     
     
     
  .....         ......