Adri's homepage

   
     

 

Home

NK Almere

Uitslagen Slalom>
Uitslagen Course>

Slalom Almere Zaterdag

De wind nam in de loop van de ochtend toe tot ongeveer 16 knopen uit WNW. Perfecte slalom omstandigheden dus op de Marina Haven (vlakbij Muiderzand). Ik ging tijdens de eerste eliminatie heerlijk met een Warp 8.0 en SX77. Niet alleen was de snelheid goed, het voelde gewoon lekker. Ik dacht zelfs nog even Dennis partij te kunnen bieden, maar die liet daar geen misverstand over bestaan en gaf wat extra gas. Prima tweede plaats achter Dennis dus.Er waren wat geluiden dat de startprocedure niet juist was. De IFCA heeft ooit eens de procedure verkort naar 3 minuten, waarbij ook nog eens de rode vlag bij 2 omhoog gaat. Veel te kort natuurlijk, rood moet gewoon omhoog met 4 minuten. Dat is voor iedereen het beste.

De tweede ronde waaide het iets harder en koste het (mij) wat meer moeite om hard te gaan. In de halve finale dacht ik wel even binnendoor te gijpen bij Pieter B, maar vergat mijn giek vast te houden… In de loser finale had ik wat commentaar op Gerrit die niet erg duidelijk was over de valse starts. Wellicht had ik mijn mond moeten houden, tijdens de herstart lag ik er dan ook uit.


Aan het einde van de dag gingen we voor de derde eliminatie. Hier ging ik op de automatische piloot, mijn rug had het met die lange rakken erg zwaar. Gelukkig dat mijn ervaring me ook op halve kracht in de finale bracht. Hier moest ik natuurlijk weer volle bak. Een top start, maar Dennis knalde full speed over me heen… Hierdoor kon Adriaan onderlangs, na de gijp lag ik dus 3e. Veilig dacht ik, maar Klaas dacht daar anders over. Een slippertje bij de laatste boei (rechtsaf gijpen gaat me niet erg goed af de laatste tijd) was voldoende voor Klaas.

Dennis liet even zien wie de hoogste snelheid had die dag door alles met afstand te winnen. Ook Markus heeft zeer goed gepresteerd met een verdiende tweede plaats.

 

 

Courserace, zondag

Ondanks de goede windvoorspelling was het erg rustig op het water. Het was opvallend hoe lang we aan de kant gehouden werden. Op zich prima natuurlijk dat de organisatie wacht op een stabiele wind, maar internationaal gezien worden de races met veel minder wind gevaren.

Uiteindelijk is er slechts 1 officiële race gevaren met een draai windje. Opvallend was dat Tomas vZ. Als eerste bij boei was. Jammer dat hij het niet kon volhouden. Van deze jongen gaan we nog wat horen. Ik had een redelijke start over bakboord, en tackte gelukkig net op tijd naar rechts. Uiteindelijk wist ik naar een tweede plaats te werken. Zoals vaker dit seizoen kreeg ik als eerste master een prijsje. Als ze me daarmee niet bij de heren uit het klassement halen heb ik daar vrede mee. Uiteindelijk worden we allemaal master!

Dennis en Pieter B. waren de mannen bij wie het duidelijk goed liep. Eerst naar de WK in Santa Pola en dan naar Makkum!Foto's: Jan de Jonge en Lieuwe Faber


 

Uitslagen Slalom>
Uitslagen Course>
Verslag Theade>
Verslag Jordy>
Verslag Cobus>
Officiële site NK>

   
           
     
     
     
     
     
  .....         ......