Adri's homepage

   
     

 

Home

NK Makkum




Zaterdag 1 mei

De hele week zomerweer, maar tijdens de Grevelingen zouden we weer onder de 10 graden duiken. Zaterdag was eigenlijk nog heel lekker met een knoop of 10 en in de middag een zonnetje.

Ik pakte mijn 12.0 TR-4 die ik vorig jaar van Markus had overgenomen. Op de vertrouwde F2-Z ging dat erg goed. Ik had de eerste race een topstart bij pin-end en de nummer twee ,Casper Bouman, lag al meteen een flink stuk achter. Net als in 2008 won ik ook de eerste race, maar dat jaar heb ik het nooit af kunnen maken vanwege een hernia operatie. Hopen dat het dit jaar anders loopt.

De tweede race waren de tegenstanders een stuk scherper. Ik maakte weer een prima start en al snel zag ik Casper onder me zakken. Dennis had echter een even goede start gemaakt bij de boot en we kwam na het tacken vrijwel gelijk uit. Over stuurboard is het met Dennis al snel bekeken en bij de bovenboei lag hij dan ook flink voor. Plotseling kwam echter Pieter Bartlema ook voor me bij de boei. Ik heb de hele verdere race op zijn hielen gezeten en alle mogelijke inhaal pogingen gedaan, maar het mocht niet baten. Wel mooi racen zo.

Tijdens de derde race, na een (te) lange pauze, zakte de wind helemaal in. Ik lag samen met Teade en Casper erg goed. Helaas werd de race afgeblazen.

Na deze zaterdag stond ik zomaar op een eerste plaats! Sinds Dennis meedoet voorin is me dat niet meer gelukt. Ik wist toen echter nog niet wat zondag zou brengen….






 

 





Zondag 2 mei

Wat een ellende! Regen en heeeel koud, geen weer om op je pak aan te doen. De wind nam al snel toe tot een knoop of 16, en ik gokte op mijn 10.7. Hoewel de trim niet helemaal 100% goed was, liep het met wat extra kracht nog vrij goed. Samen met Casper lagen we voorop, maar ik ging twee keer de fout in door naar een verkeerde boei te gaan. 5e was daarna het best haalbaar, Casper won deze race.

De tweede race ging het harder waaien en ik had een kleine vin onder geschroefd. Dat pakte niet goed uit en met veel hangen en wurgen werd ik 5. Dennis was eerste.

De derde race van de dag was voor mij snel klaar, ik was te diep gegaan tijdens de eerste races. Met die kou erbij had ik zoveel kramp in mijn hamstring dat verder surfen zelfmoord leek. Toen ik vlak voor de kant tackte zag ik dat ik op een hopeloze plek lag. Ik moest opgeven, wat een blamage…

Tijdens de laatste race pakte ik een 10.0, dat zou het minste moeite kosten. De wind zakte toen zover in dat ik niet meer voorin kwam. Tijdens de laatste downwind zag ik opeens de mensen achter me voorbij de gate varen. Ik had even gemist dat de finish verlegd was, hoe stom kan je zijn. Toen ik eenmaal bij de juiste finish was bleek ik 10e te zijn. Marco Kraaijenzank(NED-10) bleek deze race heel netjes gewonnen te hebben.

Uiteindelijk zal ik flink aan de bak moeten tijdens de komende evenementen om nog op het podium te komen. Dit evenement was de eerste stap naar een nieuwe setup waarbij ik uiteindelijk hoger en vooral harder zal moeten gaan. Genoeg huiswerk dus.



Uitslagen >












Verslag Dennis Littel>
Verslag Theade>
Verslag Jordy>
Verslag Cobus>
Officiële site NK>




















Nextup: Almere?

 

 

 

























foto's: Lieuwe Faber

 




   
           
     
     
     
     
     
  .....         ......