Adri's homepage

   
     

 Home

NK formula Medemblik, 27/28 augustus 2005

 

Aflandige wind. Als ik van terugkijk in de jaren was ik altijd op mijn best met deze omstandigheden. Dit jaar ligt dat helaas anders.

 

De eerste race was een regelrecht fiasco! De organisatie op het water was bedroevend. De wind was tijdens het uitleggen van de baan gedraaid en we konden de boeien dus bijna in 1 keer halen. De finish lag 10 meter onder het havenhoofd om eventuele planerende surfers toch nog uit plane te krijgen.

 

Gelukkig was het de tweede race beter, maar de wind werd pas de laatste race een beetje harder. Voor mij waren de resultaten teleurstellend: 7-8-10-5.

 

De volgende dag waaide het weer niet hard. Na een flinke tijd wachten werden we met een licht windje het water opgestuurd. De baan was echter op een rare manier uitgelegd en Eric moest persoonlijk het water op om de boel goed te regelen. Die eerste race was zat ik er eindelijk goed bij, maar ik verspeelde alles toen ik in een windgat de eerste boei niet haalde. Vele deelnemers zwaaiden nog terwijl ik een seconde of 50 daar stil stond. Een 9e plaats was het resultaat.

 

Toen pas ging het lekker waaien. Ik lag redelijk goed ondanks dat ik weer de verkeerde kant op ging. In een inhaal poging heb ik nog wat grote fouten gemaakt (bovenboei en finish flink overzeild) en Rene Glasz profiteerde hiervan. Toch een vrij redelijke 6e plaats.

 

De laatste race waaide het erg goed en bij boei 1 kwamen we met een man of 8 tegelijk aan. Dat was pas racen! Het was de eerste keer dat ik zicht op de top 3 had... Bij de onderboei lag ik rond de 6e plaats met uitzicht op beter. Ik zakte tussen Casper en Ron in en dacht slim te zijn door door te varen nadet beide getacked waren. Dat was een blunder van formaat en ik lag meteen weer ergens in het middenveld. Toen ik in het laatste rak nog een goede slag maakte was dat net niet genoeg om het verlies goed te maken. 7e...

 

De snelheid zit er wel in, daar ligt het niet aan. Het is vooral de onstabiele manier hoe ik die snelheid vasthoud. Elke winddip en draaing ben ik aan het stoeien om de boel weer in de juiste setting te krijgen. De oorzaak heb ik nog niet kunnen vinden maar ik hoop op Vlieland weer voorin mee te doen...

 

Klassement tot nu toe

 

 

 

   
     

 

   
       
      	
			   
           
     

 

   
         

Keet@planet.nl

     
     

   
  .....         ......  
               
               
       

 

     
       

 

 

 

 

 

 

 

My URL: http://fly.to/windsurfing

V3-URL
I got it for free at
http://come.to

     
     

privelink