Texel 2003

Texel website

22 september 2003

Wat een teleurstelling! Worden we van het water gehaald halverwege!

Vlak na de start kwam er een klein briesje van zo'n 6 knopen, net voldoende om in plane te komen. De grote zeilen (12,5) deden het erg goed. Dennis Littel ging meteen de zee op en pakte zo een enorme voorsprong. Bij de koog lagen Mark, Wolfgang en ik (Adri) nog gelijk, toen nam de wind iets toe en ging de zee iets meer stromen zodat we meer druk in ons zeil hadden. Vanaf dat moment ging ik op Dennis inlopen, hoewel ik hem niet meer kon zien! Bij de vuurtoren had Dennis moeite met de golven en koos de verkeerde koers. Ik kon ondertussen zijn zeilnummer alweer lezen, ik lag een minuut of 2 achter.

Op het moment dat Dennis van het water gehaald werd, was aan de kant om mijn giek te repareren. Ik zag dus niet dat Dennis naar de kant was gestuurd en ik voer vol gas het wad op. De wind nam alleen maar toe! Ik speerde naar de VC boei terwijl ik me afvroeg waar Dennis zo snel was gebleven. In de mist kon ik hem natuurlijk ook gemist hebben. Toen ik de vlaggen van de (VC) boot zag kwam er een boot naar me toe met de vraag of ik niet naar de kant moest, het was al lang afgeblazen... Op dat moment liep ik ook aan de grond, een mooi moment om te stoppen.

Ondertussen waren alleen Mark en Wolfgang de vuurtoren gepasseerd.

Jammer dat het zo moest lopen, ik denk dat de organisatie volgend jaar een alternatief programma moet hebben om de deelnemers tevreden te stellen. Mischien een boei en dan terug? Het persbericht sloeg dan ook nergens op. Jammer.

 

 

Foto's Frank Mollers / Ewout de Koning

Dennis aan kop

Adri in de achtervolging

Dennis moet naar de kant

Adri repareert zijn giek

Mark en Wolfgang

Is het de kijkhoek of gaat Wolfgang harder?