Adri's homepage

   
     

 

Home

Real Trip 2005
17/18 september 2005

Uitslagen>

Voor mij de eerste keer op dit legendarische evenement. Omdat wij dit weekeinde altijd naar de texelrace gingen was meedoen hier geen optie. Nu ik met North Sails vaar en de Texelrace niet meer georganiseerd wordt, kon ik eindelijk eens checken of het echt zo uniek is daar in Makkum.

We begonnen zaterdag met een licht briesje uit het Noorden. Dunkerbeck was voorstander van een lange baan, dat werd dus een Long Distance. De eerste race stuurde de boot Ramses, Adriaan, Markus, Doriaan en mijzelf naar verkeerde boei. Doriaan en ik zagen dat we fout zaten en gingen alsnog terug naar de juiste boei, waar Dunkerbeck ondertussen (en met een beetje geluk) een flinke voorsprong had. Ik werd die race tweede. Bij de tweede start was Dunkerbeck verrassend goed weg en werd heel knap weer eerste. Ik dobberde eerst nog wat rond voordat ik een inhaal race naar de 4e plaats kon inzetten.

Het feest s'avonds in de Beaufort was inderdaad super! Lekker druk, top muziek en de sfeer was erg 'relaxed'. Duckerbeck werd volgegooid met Jagermeister en was behoorlijk de weg kwijt. Dat bleek ook wel de volgende ochtend toen hij met 7.6 het water op ging. Het waaide wel lekker, maar 7.6 was weer een beetje overdreven. Er werden 3 heats gevaren en alleen tijdens de eerste heat was het een echte 'slalom' wind, daarna zwakte hij weer af. Dunkerbeck heeft het nog wel geprobeerd maar kwam niet uit de verf... Ik kon in het klassement van Adriaan en Markus winnen door al mijn heats te winnen.

Ik las op het forum dat er nog wat vragen waren over het materiaal dat ik gebruikt heb. Als Formula surfer heb ik al 4 jaar geen slalom spul omdat er geen slalom wedstrijden meer zijn. Ik moest voor dit weekeinde daarom wat improviseren. Ik heb daarom met mijn 10 meter Warp gevaren, mijn kleinste Formula zeil. Mijn geleende plank, een Fanatic 105 (wat is dat een snel boardje!) was een wel beetje klein voor dat grote zeil. Vin: 37cm ART.

Adri

   
               
             
           
     

 

   
         

 

     
     

   
  .....         ......